De Zonneparel Liendert in Duurzaam Gebouwd Magazine

ABC-school De Zonneparel in Liendert (Amersfoort) is inmiddels gereed: Bongers/Jansen leverde de duurzame en energiezuinige school installatietechnisch in oktober 2015 op. Het multifunctionele pand is volledig energieneutraal, door middel van een combinatie van bouwkundige- en installatietechnische duurzame oplossingen en technieken.

Bongers/Jansen heeft als installatieadviseur de haalbaarheid van een nulenergie/Passief school berekend, met behulp van de softwarepakketten PHPP Passiefhuis-, GPR Gebouw-, en EPC berekeningen. Verder heeft Bongers/Jansen in het installatieontwerp de lijnen voor de duurzame invulling uitgezet en in de uitvoeringsfase het project op kwaliteit beoordeeld en opgeleverd.

Naast de inzet van al deze duurzame oplossingen, worden de gebruikers van het pand door 'educatieve duurzaamheid' ook bewust gemaakt van het energieverbruik en hun eigen invloed hierop. Zo wekken de kinderen die de school bezoeken energie op middels zogeheten Stepping Stones, zodra zij het pand betreden. Een beeldscherm in de centrale hal laat hen zien om welke hoeveelheden dit gaat.

In Duurzaam Gebouwd Magazine verscheen net voor oplevering een artikel over De Zonneparel, welke u hier kunt lezen.

Wilt u meer weten over dit project?